Trobada Joves i Teatre

per disseny

I Trobada RBLS Joves i Teatre PDF

Des del festival es vol afavorir la trobada entre professionals que treballen l’àmbit del teatre per a joves dins i fora de les aules. Així, RBLS anirà precedit d’una jornada per a professionals: la I Trobada RBLS Joves i Teatre, un cicle de converses a càrrec de persones expertes en teatre i adolescents –tant de l’àmbit educatiu com de l’artístic-, que tindrà lloc a la seu SGAE/Fundació SGAE a Catalunya el 15 de novembre

L’experiència de la I Trobada RBLS Joves i Teatre, ens va permetre veure quines són les necessitats (prioritats) del sector. Per això, la II Trobada RBLS Joves i Teatre tindrà lloc en dues jornades i dos espais diferents.

 

NORMALITZACIÓ DEL TEATRE JOVES. MODELS INTERNACIONALS · 15 d’octubre, Institut del Teatre

Trobada amb pedagogs teatrals d’Alemanya i Itàlia i altres professionals especialitzats en teatre i joves. La intenció és que uns i altres donin claus per aconseguir la normalització de què parlàvem abans: Alemanya ha desenvolupat programes que haurien de ser un model per a la resta d’Europa; Itàlia, amb una realitat més propera a la nostra, ha iniciat ja aquest camí cap a la reivindicació del teatre per a joves com a eina educativa i de creixement personal i cultural. A través de la seva experiència, els ponents, impulsors de projectes i festivals centrats en públic adolescent i jove, ens poden indicar la via per avançar en aquest sentit.

La jornada conclourà amb la presentació d’un volum de textos teatrals per a públic jove (amb la presència d’alguns dels seus autors, alemanys) i una lectura de fragments dels textos.

TEATRE JOVE: CREACIÓ DE CIRCUIT · 16 d’octubre, Fundació SGAE Catalunya

La manca d’un circuit d’exhibició d’espectacles per a joves és un dels grans clams del sector. És per això que RBLS vol centrar la segona trobada professional en aquest tema. La intenció, però, no és organitzar una taula rodona per parlar-ne i prou: una vegada més, el propòsit és remoure el problema per trobar-hi una solució. En aquest sentit, proposem a Fundació SGAE Catalunya ser la seu d’un grup de treball que doni una empenta a la creació d’un circuit de teatre jove a Catalunya. La primera reunió d’aquest grup de treball tindria lloc el 16 d’octubre, dins el marc RBLS 2018, i congregaria, una vegada més, tècnics d’institucions, programadors i responsables de teatres, agents educatius, associacions i fundacions culturals que treballen l’àmbit jove, etc. Gent amb idees a aportar i la capacitat d’aplicar-les pràcticament.

 

Aquest web fa servir cookies per millorar la teva experiència. Assumim que et sembla bé, però pots negar-t'hi si ho vols. Acceptar Llegir més

caCatalà