Programació RBLS 2017

per lonestar_admin

Sala Beckett

LIKE SI LLORAS (o tant de bo els meus somnis es fessin realitat)

de Xavi Gamito, Elena Martín i Anna Serrano

Del 16 al 19 de novembre. Dij. a diss. 21 h. Diu. 19 h. 10-15 €.

A ‘Like si lloras’, espectacle inaugural no hi ha un argument a l’ús, ni personatges tampoc hi ha barreres, físiques, mentals ni emocionals: la llibertat es fa art. Els actors i actrius confessen els seus desitjos i pors més contemporanis, despullen els seus sentiments sense vergonya. I t’enganxen. Like si lloras és més que un espectacle, és rebel·lia, pur deliri. Una experiència intensa.

CC Can Felipa

Píndoles. Microteatre fora del teatre

17 de novembre, 18 h. 5 € (- 20 anys), 8 € (+ 21 anys)

Una cuina, un bar i una plaça són els escenaris de tres peces de microteatre. Un circuit amb col·loqui final amb participació dels equips artístics i públic. Les tres peces que es representaran són: ‘Hey Soul Sister’, tres amigues de tota la vida es troben per descobrir un secret que atresoren des de petites. ‘Hem perdut la flama’, on ciència ficció i humor negre es lliguen a un thriller protagonitzat per dos homes aïllats en un lloc inhòspit a la fi del món. ‘Refugis’ et portarà un drama més proper, en un camp de refugiats, a Grècia, on la jove voluntària Laura una rebrà una visita inesperada. Al finalitzar les funcions es durà a terme un col·loqui conduit per col·lectiu de crítics Recomana.

Membrana Mágica

de Sachiko Fullita (escena can felipa)

17 de novembre, 20 h. 5 € (preu únic).

Membrana Mágica’ és una instal·lació escènica que proposa un recorregut estètic pel nostre sistema orgànic i social. Un viatge que comença en una cèl·lula fins assolir una visió més àmplia de l’organisme que junts construïm, i anomenem societat actual.

L’artista Sachiko Fullita mostra el resultat de la seva residència al CC Can Felipa.

iMe

de Roc Esquius. Cia. DARA

18 de novembre, 18 h. Preu: 5 € (- 20 anys), 8 € (+ 21 anys).

En un futur llunyà (o no tant), la gent ja no es parla, ni es mira, ni es coneix. L’ús de xarxes socials i la virtualitat ha substituït el contacte i tota forma de comunicació no verbal. Qualsevol interacció és pactada i les emocions a flor de pell han quedat obsoletes… Fins que, un dia, una caiguda dels servidors els forçarà a aixecar la mirada. ‘iMe’ és una comèdia sobre el fet que cada cop vivim més pendents dels smartphones: sentim la necessitat d’explicar a tothom què fem, però ens amaguem rere els dispositius electrònics per comunicar-nos. Al finalitzar la funció es durà a terme un col·loqui conduit per col·lectiu de crítics Recomana.

Assajar és de covards

de cia. Casa Real

18 de novembre, 21 h. Preu: 5 € (- 20 anys), 8 € (+ 21 anys)

Textos inèdits, intèrprets intercanviables, música en directe… aquests són els ingredients d’Assajar és de covards, una lectura (des)dramatitzada, un concert i una jam session actoral en una sola vetllada. Una sessió irrepetible on es proposa a actors/actrius, directors/ores, músics/ iques, fotògrafs/afes, dramaturgs/gues i fins i tot al públic la bogeria de fer un salt al buit… i caure dempeus.

En resistència

Creació comunitària de TRANSlab./Marta Galán

19 de novembre, 13 h. Entrada lliure

Al llarg d’una dotzena de sessions, l’artista Marta Galán ha treballat amb un grup de nois i noies de 14 a 20 anys per crear aquest espectacle. Una creació col·lectiva amb esperit contestatari, urbà. El projecte d’intervenció comunitària EN RESISTÈNCIA/2017 proposa pensar, des de la pràctica artística, noves formes de dissidència social, estètica, política. Imaginar-les. Posar-l’hi cos, veu i imatge. Teixir, de la mà dels joves, un mapa d’accions per resistir. D’accions en resistència a la imposició d’un ordre mercantil i patriarcal fonamentat en l’espoli, la violència, la dominació i la desigualtat.

El projecte ha permès als/les joves que hi han participat entrar en contacte amb la creació escènica professional, amb el que això suposa pel que fa a aprenentatges diversos i transversals a tot el currículum acadèmic. També se’ls ha convidat a participar en processos de creació col·lectiva fonamentats en pràctiques col·laboratives i s’hi ha generat dinàmiques innovadores de treball en equip amb un objectiu artístic compartit. Per últim, la temàtica triada ha afavorit fer un acostament crític a la realitat i als contextos en què els joves han de desenvolupar-se, acostament que s’ha realitzat des d’un plantejament artístic i creatiu.

Tragicomedia de don Cristóbal y la señá Rosita

de Federico García Lorca. L’Excèntrica (escena Can Felipa)

19 de novembre, 11:30 h. Preu: 4 €. Recomanat per a nens i nenes de 9 a 12 anys

Tres personatges arrosseguen un piano que, al seu torn, suporta el pes d’un teatret de titelles. Aquestes són les eines dels tres actors de la petita companyia que protagonitza aquesta peça, tres comediants que hauran de cantar, recitar, fer música i encarnar un munt de personatges. I això no és tot: després de la representació, els actors de la ficció i els reals endinsaran el públic en el món dels titelles, el del vers, el de Lorca, el de la música… Petits tallers per a artistes en potència!

Aquest web fa servir cookies per millorar la teva experiència. Assumim que et sembla bé, però pots negar-t'hi si ho vols. Acceptar Llegir més

caCatalà