Nia Patón

per lonestar_admin

El meu nom és Nia Patón i tinc 21 anys. Sóc nascuda a Barcelona i en aquests moments estudio Comunicació i Indústries Culturals.

Com vas començar?

Vaig començar estudiant teatre amb 5 anys. Poc a poc vaig anar incorporant altres disciplines com la dansa i el cant. Finalment amb 18 anys vaig anar al Col·legi del teatre a estudiar teatre de manera professional.
Tot i així, després d’un any allà i diversos projectes semiprofesionals en els quals vaig participar com per exemple: Gente Nocturna pel Festival Mutis, Lo hago por ti a la Setmana de la cultura a Andorra, entre d’altres ho vaig deixar.
En aquests moments estic a la universitat perquè el que més m’interessa és la producció cultural, un món amb molta presència femenina però com sempre liderat per homes. M’agradaria canviar això i fer-me un lloc en aquest món.

Què és el que més t'agrada?

El que més m’agrada és la producció teatral i la gerència de museus. Trobo que totes les disciplines artístiques estan interconnectades, encara que en aquesta societat que vivim ens esforcem en separar-les. M’agradaria produir obres de teatre i exposicions amb una gran base social que ajudin a modelar la nostra realitat per fer-la millor i que incorporin mes d’una disciplina artística.

Què ens recomanes?

Com tots per la situació extraordinària que estem vivint he tingut molt poc temps per veure projectes artístics. Tot i així, just abans de l’estat d’alarma vaig tenir el privilegi de poder anar a la exposició “Feminismes” al CCCB. No només la exposició estava dissenyada meravellosament sinó que vaig poder descobrir grans artistes desconegudes per mi.

Per aquells lectors que no us sentiu segurs anant a llocs tancats amb altra gent us faig dues recomanacions: la primera és descobrir a Barbara Kruger una artista contemporània que podreu gaudir amb una sol click al ordinador; l’altre és la sèrie de Netflix “Unorthodox” que està plena de filosofia i reflexions molt interessants.

Com et veus en un futur?

Em veig dedicada a diverses coses. M’agradaria produir teatre, també dedicar-me un temps a la comunicació política, fer de regidora en algún canal de televisió i provar una mica de sort a la radio.
Sé que és complicat però també sé que en aquest món necessitem art i gent que estigui disposada a passar moltes hores organitzant esdeveniments perquè el públic pugui veure art. Jo vull ser una d’aquestes persones.

Instagram: @marieugpago

Marc Mampel
Instagram: @mapelfilms

You may also like

Aquest web fa servir cookies per millorar la teva experiència. Assumim que et sembla bé, però pots negar-t'hi si ho vols. Acceptar Llegir més

caCatalà