Jana Serra

per lonestar_admin

Sóc la Jana Serra i tinc 20 anys. Sóc actriu, creadora, directora i escriptora.

Com vas començar?

Tota la meva vida he viscut a Peramea, un poble del Baix Pallars on no hi ha gaire teatre, però vaig tenir sort. Vaig conèixer una monitora de menjador que havia estudiat alguna coseta de teatre i ens vam fer molt amigues i parlàvem molt. Jo tindria uns 6 anys i al·lucinava amb el ella feia: teles, teatre, escriptura… m’agradava el que m’explicava.
Introduint-me en el món del teatre, a l’escola escrivia algunes obres i les dirigia, des de ben petita. Actuava al grup El Setge d’Olp, una companyia de teatre històrica del Pallars, era la primera vegada que actuava més professional. És llavors quan vaig voler dedicar-m’hi i vaig baixar a Barcelona.
Vaig fer el batxillerat a la Granés i després he començat a Eòlia direcció, dramatúrgia i interpretació, per seguir el camí ben complet.
Formo part de l’equip jove de RBLS i vaig actuar al Teatre Nacional de Catalunya a Youth#4, creació dirigida per Didier Ruiz. També he actuat al Tantarantana fent Memento Mori. He participat també a La tierra de los hombres i he escrit teatre infantil per a No en fem un de sol. A més, he començat amb una companyia pròpia on hem fet una versió de Terra Baixa.

Què t’inspira per crear?

El que més m’inspira és la vida quotidiana. Treballar a partir del dia a dia i poder reflectir les coses més normals, les més poètiques. M’agrada sortir a l’escenari i omplir-me de teatre, però és difícil perquè necessites que algú et miri. Escriure sempre és més fàcil i íntim.

Alguna recomanació?

Una obra de teatre que vull recomanar és El temps que estiguem junts, que s’ha vist al Teatre Lliure. D’altra banda, dues lectures: La cantant calba (teatre de l’absurd) i Tender Napalm, que aquí va muntar Sixto Paz.

Com et veus en un futur?

El futur és molt incert i la vida canvia molt ràpid. Potser puc acabar com la monitora de menjador que em va inspirar a mi. És cert que m’agradaria publicar una obra, dirigir i actuar davant de molta gent. Vull viure del que m’agrada. És una mica utòpic i per això estic oberta a nous reptes. És important que li donem a la cultura el pes que es mereix i que els joves que volem viure d’ella ho donem tot per rebre el que cal.

Instagram: @januu_ss
Mail: janaserra03@gmail.com

Marc Mampel
Instagram: @mampelfilms

You may also like

Aquest web fa servir cookies per millorar la teva experiència. Assumim que et sembla bé, però pots negar-t'hi si ho vols. Acceptar Llegir més

caCatalà