Meritxell Baños Duran

per lonestar_admin

Sóc la Meritxell Baños Duran, tinc 19 anys, canto, escric, actuo i componc.

Com vas començar?

Des de petita que faig cant, però per un canvi de professors vaig deixar el cor on estava. A la meva mare li vaig dir que no tornaria a cantar en la vida. Va ser quan vaig veure el programa de televisió La Voz Kids, que vaig comentar-li a ma mare que tenia moltes ganes de tornar a fer cant. La primera cançó que vaig cantar, va ser On my own dels Miserables. La vaig fer després de només dues classes, i la meva professora emcionada, va acabar plorant. Em vaig adonar de la força que tinc i del que puc transmetre.L'any següent vaig començar amb el teatre i des d'aleshores ha estat un no parar.A mesura que vaig anar descobrint sobre la cultura, vaig començar amb el cant, el teatre musical i tot seguit el teatre de text. Vaig descobrint poc a poc de la mà de les arts escèniques. A més, també em crida l'atenció tot el que hi ha al darrere, el muntatge de llums, el microfonatge, etc...

 En un musical que vaig fer sobre la temàtica del circ, vaig poder fer aeris. Al principi amb feia por, però després et surten i tens més ganes de fer-ho i pujar cada cop més a munt i sentir que estàs volant. També m’agrada molt l’escriptura. Estic a punt d’acabar una novel·la que estic fent. A partir d’escriure-la, m’he impulsat a escriure dues obres de teatre que vull portar a fàbriques de creació amb unes companyes i fer càsting. A més, he actuat en Vacances del no res, en el musical Wicked i l’any passat vam representar el del Gran Showman. Vaig actuar en un curt, Año 20 i a altres representacions com RentLegally Blonde i Romeu i Julieta a Aules.

Sóc ajudant de direcció a un grup senior, a la companyia de Sabadell Teatre d’insomni. Vam fer Burlesc i aquest any estem fent el Rei Lleó. Formo part de NovaVeu on he pogut escriure crítiques com la de l’obra On Broadway. També, formo part d’un grup vocal de noies, ens diem Music Teens.

Què t'inspira per a crear?

M’inspiren moltes coses, no hi ha res en concret. Pot ser una paraula o un tema i a partir d’aquí engego. Penso en tot el que podria fer i desfer a partir d’aquesta premisa constantment. S’activa sol el meu cap i comença a donar voltes fins a crear i obtenir un resultat. A partir de petits detalls que em sorprenen. 

Què ens recomanes?

L’obra de teatre On Broadway, té diferents números amb moltes cançons de diferents musicals. És un concurs i al final segons el públic es diu el guanyador. Els canvis de vestuari es fan en molt poc temps i la formació dels ballarins és molt forta. Em va tornar molt boja veure-ho.

Com et veus en un futur?

Quan acabi el Col·legi del Teatre, m’agradaria fer doblatge i doblar alguna pel·lícula. En un futur no m’imagino en un lloc fixe treballant sinó una mica d’aquí i una mica d’allà. M’agradaria fer una sèrie com Élite, hi ha molta feina però s’ho passen molt bé darrere les càmeres. Sé que és un món molt complicat on hem d’anar buscant el nostre camí. És per això que tirar endavant un projecte personal també pot ser molt divertit, fer una creació i un muntatge des de zero. A partir d’un tema anar creant.

Instagram: @txell_duran @_txelleaven_

Marc Mampel
Instagram: @mampelfilms

You may also like

Aquest web fa servir cookies per millorar la teva experiència. Assumim que et sembla bé, però pots negar-t'hi si ho vols. Acceptar Llegir més

es_ESEspañol