Irina Edery

per lonestar_admin

El meu nom és Irina Edery i tinc 19 anys. Sóc ballarina, escriptora de poesia i de petites narratives.

Com vas començar?

Porto ballant des de ben petita, tindria uns tres o quatre anys. Des d’aleshores m’he format en moltes acadèmies i he anat provant diferents estils. Ara mateix continuo la formació professional de dansa a Som-hi Dansa. Pel que fa a l’escriptura, em ve d’haver llegit molt. Amb tretze anys vaig començar a escriure. Penso que és una etapa de la vida en què ens podem sentir sols o incompresos. No sabem expressar la nostra tristesa i al trobar la manera vaig començar a escriure i a trobar-me amb mi mateixa. Abans ho feia per hobby, però amb el temps s’ha convertit en un pilar molt important de la meva vida. <br>Vaig fer el batxillerat a Granés i més endavant vaig tenir l’oportunitat de participar a l’Assaltem l’escenari, al Tantarantana. Després em va sortir l’oportunitat d’unir-me a l’equip jove de RBLS, porto des de la primera edició. Més enfocat a la dansa he pogut coreografiar cinc obres: els <i>Pastorets</i> tres anys, una versió de<i> Calígula</i> i una altra de <i>Jesucristo Superstar</i> que estrenarem a l’octubre. També tinc en procés d’autoedició <i>Dos décadas de preguntas, </i>un<i> </i>recull poesia, diari, foto i collage.

Com t’inspires per a crear?

Creo més a partir de l’escriptura que de la dansa. També trobo en la música inspiració que desperta moviments en mi. En canvi, com a autora la trobo en la vida, en relacions interpersonals o en mi mateixa. En un moment de pau on no cal que tot sigui significant.

Alguna recomanació?

Gaudeixo molt a la Sala Hiroshima. Vaig tenir la sort d’actuar-hi i és molt maca. Les coses ben fetes m’agraden, em sento molt acollida. El Tantarantana també, hi he actuat moltes vegades quan encara volia ser actriu i la gent és molt maca.

Com et veus en un futur?

Vull continuar escrivint, publicant i que em donés alguna cosa a canvi. Amb la dansa, continuar ballant, continuar formant-me en altres llocs com Holanda, Londres o Nova York. També m’agradaria ser ballarina d’un cantant d’èxit i anar viatjant.

 

Instagram: @irinnayya

Marc Mampel
Instagram: @mampelfilms

You may also like

Aquest web fa servir cookies per millorar la teva experiència. Assumim que et sembla bé, però pots negar-t'hi si ho vols. Acceptar Llegir més

es_ESEspañol