El Festival

by lonestar_admin

RBLS és un festival d’arts escèniques amb seu a la ciutat de Barcelona.

L’objectiu de RBLS és acostar el teatre als/a les joves d’entre 13 i 20 anys. Encomanar-los la passió i l’amor per aquest art, descobrir-los muntatges arriscats, engrescadors, que connectin amb els seus interessos i inquietuds. Fer-los protagonistes d’un esdeveniment fet a la seva mida.

El seu format i les activitats participatives que inclou contribueixen a reforçar la funció social de RBLS: una funció de trobada i pertinença a un grup, d’accés al món de la cultura i del teatre per a nois i noies en risc d’exclusió social, d’integració, de creixement personal i social.

Joves que senten el missatge dels temps actuals: no a l’individualisme, sí als amics, sí a la pau, a l’amor, a la imaginació, sí a l’art i la cultura com a via d’expressió, d’integració i de creixement.

RBLS s’estructura en quatre branques:

  1. Exhibició d’espectacles professionals i de qualitat artística que pel format i/o la temàtica són especialment interessants per a nois i noies.
  2. RBLS pro. Jornades professionals adreçades a artistes, agents educatius i altres professionals del sector cultural, per avançar en la normalització del teatre per a joves. Dins aquesta categoria destaca RBLS aposta, una fira de teatre per a joves que posa en contacte companyies i responsables de programació de teatres, fires i festivals.
  3. Tallers escènics gratuïts per a adolescents, una activitat participativa que els aporta eines per millorar l’expressió, el treball en equip, la creativitat i la integració i la relació amb les/els altres.
  4. Projecte de creació escènica comunitària, en què les i els adolescents alliberen la seva creativitat i, de la mà d’una o un artista, realitzen una proposta escènica

Els criteris de selecció de la programació tenen en compte el valor artístic de les propostes, la seva singularitat, temàtiques actuals i l’autoria autòctona contemporània.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

es_ESEspañol