Aina Mataró

per lonestar_admin

Soc l’Aina Mataró, tinc 18 anys i soc actriu. Ara estic treballant més el cant, on he trobat feina, també en un duet acústic i formant-me com a actriu.

Com vas començar?

Vaig començar amb 6 anys a l'escola municipal de Premià, amb el Carlos Gramaje. En el grup en què estava, em notava que m'exigia més, volia anar més enllà de passar-ho bé i prou. Als meus pares, que també estaven amb en Carlos, els van canviar el professorat, i em van dir d'unir-me al seu grup. Amb 14 anys estava amb gent de 40, potser em sentia una mica desubicada però a la fi això va sumar. Vaig provar a entrar a l'Institut del Teatre sense èxit, i ara em trobo al Col·legi del Teatre fent interpretació i deixant una mica més de banda el musical. Noto que estic aprenent, que tinc més recursos i que no em bloquejo. Segueixo amb el mateix grup des de 2015: hem fet El rei lleó i We Will Rock You.

We Will Rock You va ser la meva primera obra ‘ben feta’. Recordo pujar a l’escenari i pensar que la cosa anava de debò. Amb un grup amateur amb un compromís amb el teatre molt gran, cadascú posa el millor de si mateix. Ens han sortit diferents bolos i ara la següent obra a d’estar a l’altura. Vam decidir-nos per El rei lleó. Amb el meu pare i una altra noia ens vam encarregar de fer el disseny de les mascaretes en el nostre taller clandestí i ens van quedar força bé. Som unes 30 persones a la companyia.

D’altra banda, també canto des de petita, se’m dona bé. Al principi no feia classes, ara sí. He anat perfeccionant la tècnica i vaig buscant nous professors per aprendre nous recursos i no estancar-me. Amb una amiga, vam fer recentment una versió d’una cançó de La Sirenita i ha arribat a tenir en quatre dies unes 7.000 visites. Fa poc també vaig penjar la meva primera cover de Frozen amb el duet acústic. A més, durant la quarentena, han vingut veïns meus a escoltar-me cantar al meu balcó i fins i tot el regidor de cultura de Premià de Dalt em va trucar per actuar a la propera festa major.

Com ho fas per crear?

Crear com a tal no ho he començat a fer fins fa poc. Sempre he estat en companyies on ja estava tot fet i m’ajustava a unes pautes. Amb el duet acústic sí que porto més el pes del concert. Pas a pas aniré descobrint el món de la creació.

Què ens recomanes?

Vull recomanar les T de teatre, a la sortida d’una obra vaig veure una d’elles i li vaig explicar de què anava el meu treball de recerca sobre la producció de teatre. Li va agradar i totes van estar molt agraïdes que triés la seva obra per al treball. 

Quines aspiracions tens en un futur?

La veritat és que no sé molt bé si vull ser actriu de teatre musical o si, amb el temps, faré altres coses que m’agradin. Dirigir, dissenyar escenografies… soc molt creativa. Vull fer diferents tipus de creacions amb els coneixements de la gent que m’envolta. Ser feliç amb el que faig i que si mai no toco de peus a terra i se’m puja l’ego al cap, que algú m’ho digui. En Miquel Sitjar em va dir: “sigues tu mateixa, no trepitgis, dona el millor i arribaràs on hagis d’arribar”.

Instagram: @ainamataro

Marc Mampel
Instagram: @mampelfilms

You may also like

Aquest web fa servir cookies per millorar la teva experiència. Assumim que et sembla bé, però pots negar-t'hi si ho vols. Acceptar Llegir més

caCatalà