Què és RBLS?

RBLS és un festival d’arts escèniques de caràcter anual que va celebrar la seva primera edició del 16 al 19 de novembre de 2017 a la Sala Beckett/ Obrador Internacional de Dramatúrgia i al CC Can Felipa (Poble nou).

RBLS 2018 tindrà lloc de l’11 al 13 d’octubre al Teatre Tantarantana.

L’objectiu de RBLS és acostar el teatre als joves, especialment a la franja que va dels 13 i 20 anys. Encomanar-los la passió i l’amor per aquest art, descobrir-los espais, textos i posades en escena que connectin amb els seus interessos i inquietuds, propostes allunyades del concepte estàtic i “antic” que poden tenir del teatre. Introduir-los en nous formats i, fins i tot, involucrar-los en processos de creació.

RBLS vol fer créixer el públic jove, fer-lo sentir protagonista d’un esdeveniment cultural i artístic fet a la seva mida: programació d’espectacles, tallers participatius, experiències, jocs, festa… però també vol donar sortida a la feina de companyies i de creadors i creadores contemporanis catalans i de la resta de l’Estat ajudant-los a exhibir les seves propostes.

Per últim, des del festival es vol afavorir la trobada entre professionals que treballen l’àmbit del teatre per a joves dins i fora de les aules. Així, RBLS 2018, igual que en la seva primera edició, anirà acompanyat d’una jornada per a professionals: la 2ª Trobada Joves i Teatre, un cicle de converses a càrrec de persones expertes en teatre i adolescents –tant de l’àmbit educatiu com de l’artístic-, que tindrà lloc a l’Institut del Teatre i la seu SGAE/Fundació SGAE a Catalunya.