Fiona Amargós

per lonestar_admin

Soc la Fiona Amargós, tinc 18 anys i des de ben petita m’ha cridat l’atenció el món de les arts escèniques. En constant aprenentatge, vull orientar-me al terreny professional amb ganes d’aprendre i d’absorbir coneixement. Em sento còmoda tant al teatre com davant la càmera.

Com vas començar?

Vaig començar al parvulari, en una companyia de teatre a l'escola. Un any vaig deixar-ho per fer música, em va saber molt de greu, i vaig tornar-hi més endavant. A l'ESO et pregunten què vols estudiar, i vaig conèixer Eòlia on faig la formació completa del Planter; cos, interpretació, càmera, màscara, entre altres coses. Des d'infantil fins als 18. També m'he format a Eòlia en dansa jazz, la dansa sempre ha estat present a la meva vida. Vaig anar a veure al teatre Rent i molta gent de l'obra va sortir de l'escola Aules, on vaig voler provar per ampliar la meva formació. Vull anar canviant de llocs i rebre inputs diferents, no vull quedar-me en un de sol. A Aules, feia 5 hores de teatre musical, un primer any molt bèstia. Vaig tenir molta sort amb el professorat, des del primer minut em vaig sentir molt cuidada i vaig veure que era el que volia fer. Havia fet cant coral, ara vaig decidir fer un segon any a nivell particular.

En fer el pas a segon de batxillerat, emb vaig decidir per l’escènic completament. Va ser un canvi important a la meva vida, vaig aprendre moltes eines noves per  desenvolupar-me. Vam fer un taller musical, Las 13 rosas, obra i text de Jaume Viñas, on érem tot noies i cantàvem caçons de la guerra civil. Al tenir un bon expedient al batxillerat, vaig poder entrar a primer de recorregut d’Aules, sense cap problema. Ha deixat de ser un extraescolar per ser el cent per cent de la meva vida.

Un altre projecte que vull destacar és Mikado de Dagoll Dagom, el vaig fer a 4t d’ESO. L’escenografia i el vestuari es van fer a mà. Tenia un paper protagonista i vaig sentir molta responsabilitat i ganes d’assumir el repte. Volíem fer només un fragment del musical, però vam acabar representant-lo sencer. Recordo molt dir “sí, sí, ho farem” i fer-ho. També he fet de Julieta a Aules, on els papers anaven per càsting. Vaig aprendre a tirar vers i a actuar de diferents maneres, ja que hi havia dos Romeus, segons la funció. Un altre paper que no m’esperava representar va ser la Maureen de Rent, amb només 15 anys.

He escrit un musical que es diu Protagonistes. Vaig necessitar escriure’l arrel de la mort de la meva besàvia. Amb un amic hem fet les caçons i vam acabar de muntar-lo. És la meva vida una mica modificada. Problemes del dia a dia, en musical i per a joves. Ningú pot fer-ho millor que nosaltres mateixos. Anàvem a estrenar-lo l’1 de maig, però ara ens trobem a l’espera de poder fer-lo. 

Què és el que t'inspira per crear?

Normalment no tinc un únic mètode, intento posar una mica de mi. Alguns personatges s’assemblen i d’altres són molt diferents. Miro com soc respecte als personatges i ells en vers a mi. Observar molt i crear fins el punt que et deixi la direcció. 

Què ens recomanes?

Recomano ingerir molta cultura, i anar a veure tot el que es pugui. A mi em van recomanar que anés a museus, no només al teatre. Entendre l’art des d’altres visións. Veure pel·lícules, llegir molt i estar atenta a la vida, al que ens passa per davant.

Com et veus en un futur?

Ara mateix no ho puc dir, tot està molt incert. M’encantaria veure’m en un musical. Ser actriu, o a la direcció i la dramatúrgia d’una obra. El que em proposi ho faré. Musicals, obres de text, tot. Abastar tot el que sigui possible. Fer una sèrie per a TV3 seria increïble i ja entrar en rodatges en general. Tant de bo pugui treballar d’això tota la meva vida. És un somni que vull gaudir com si fos el primer dia. Vull seguir creixent i dedicar-me al màxim. Primer em toca acabar la meva formació; més endavant m’agradaria actuar al TNC, per exemple.

@la_fionna
fionnacg@gmail.com

Marc Mampel
@mampelfilms

You may also like

Aquest web fa servir cookies per millorar la teva experiència. Assumim que et sembla bé, però pots negar-t'hi si ho vols. Acceptar Llegir més

es_ESEspañol